Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Samen genieten van deze mooie maanden.

Wat is reflexologie?

Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen, weefsels van het lichaam.
Speciale massage- en drukpunttechnieken van deze zones stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zetten aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevorderen de balans tussen lichaam en geest.

Waarom juist tijdens of na een zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling.
Ook maak je tijdens de behandelingenintensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes.
Reflexologie kan tevens worden ingezet om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Aanvulling

Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket.

Zwangerschapsreflexologie is een specialisatie binnen de reflexologie.
De opleiding zwangerschapsreflexologie heeft Akke Rozema  gevolgd bij Carla Huis in ’t Veld. Door deze opleiding kan zij een goede bijdrage leveren aan het zo positief mogelijk laten verlopen van een zwangerschap.
Steeds meer verloskundige praktijken verwijzen zwangere vrouwen door naar een reflexzonetherapeut met deze specialisatie.

 

 

 

You cannot copy content of this page