Tarieven en vergoedingen

Per 1 januari 2024

Behandeling duur tarief
Reflexzone therapie consult 60-75 min €75,-
Kinderen (tot 16 jaar) 30 min
45 min
€40,-
€55,-

Reflexzonetherapeutische behandelingen worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed aangezien ik aangesloten ben bij de beroepsverenigingen VNRT en RBCZ.

Meer informatie is te vinden onder Vergoedingen verderop op deze pagina.

De behandelingen worden uitgevoerd via een betaalverzoek of contant. U ontvangt een nota die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.

Er is geen verwijsbrief nodig van huisarts of specialist.

Uw behandeling die vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering gaat NIET ten koste van uw eigen risico.

Let op!
Veel mensen hebben het idee dat ze eerst over hun eigen risico heen moeten zijn, voordat ze in aanmerking komen voor vergoeding.
Dat is niet zo, de aanvullende verzekering staat los van het basispakket en het eigen risico. Als uw aanvullende verzekering mijn behandelingen dekt, krijgt u dus direct een vergoeding.

Kennismaken

Wilt u liever eerst kennismaken met reflexologie, wat het voor u zou kunnen betekenen, en met mijn verschillende behandelmethoden?

Dat kan op een voordelige manier met een eenmalige kennismakingsbehandeling van 60 minuten voor €40.

Cadeaubon

Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar vanaf €25,- en kunnen gebruikt worden voor alle behandelingen.

Annuleren of verplaatsen van afspraken

Annuleren en verplaatsen van afspraken uiterlijk 24 uur voorafgaand aan een behandeling.

Bij afzegging of verplaatsing binnen 24 uur voorafgaand aan een behandeling wordt de helft van de consultprijs in rekening gebracht *.
Bij het niet nakomen van een afspraak zonder dit te melden wordt het consult volledig in rekening gebracht *.
* In deze gevallen wordt de factuur niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt de behandelingen geheel of gedeeltelijk in de aanvullende verzekering. Op de website van de VNRT staat een vergoedingenoverzicht. Geadviseerd wordt om vóór de behandeling contact op te nemen met de zorgverzekeraar over de hoogte van de vergoedingen.

Tevens ben ik geregistreerd bij de overkoepelende organisatie RBCZ Voor zorgverzekeraars zoals Univé, Trias en VGZ is dit een voorwaarde om in aanmerking te komen voor vergoeding.

VNRT

De VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) is de beroepsvereniging van gekwalificeerde, zelfstandig werkende reflexzone therapeuten. Haar licentieleden hebben een opleiding reflexzone therapie en medische basiskennis op HBO-niveau afgerond aan door de VNRT geaccrediteerde opleidingsinstituten.

Licentieleden van de VNRT worden beëdigd en zijn onderworpen aan regels en normen die zijn vastgelegd in een beroepsprofiel en in gedragscodes op het gebied van de informationele privacy, persoonlijke integriteit, hygiëne en praktijkinrichting.

Om de licentie als VNRT-reflexzonetherapeut te behouden volgt een therapeut jaarlijks 30 uur aan scholingen. Daarnaast onderhouden zij collegiaal contact via intervisie en visitatie.

Leden van de VNRT zijn onderworpen aan een klachtenregeling. Deze is te vinden op de website van de VNRT.

www.vnrt.nl

RBCZ

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert.

www.rbcz.nu

SCAG

Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg.

www.scag.nl

Wkkgz

Aangezien ik lid ben van de VNRT, geregistreerd ben bij de RBCZ en aangesloten ben bij de SCAG, voldoe ik aan de Wkkgz (wet kwaliteit klacht geschillen zorg).
Bij de VNRT kunt u uitgebreider informatie opvragen (www.vnrt.nl).

You cannot copy content of this page