Ervaringen

Reflexzonetherapie kan bij heel veel klachten worden ingezet. Enkele cliënten vertellen hun verhaal en leggen uit welke ervaringen zij hadden met reflexzone behandelingen in mijn praktijk.
Om privacy redenen zijn namen gefingeerd.

Ik ben bij Akke gekomen omdat ik continue last had van mijn schouders en nek, ik snel moe was en ik snel en veel huilde met heel veel tranen. Dit laatste had ik als kind al.

Ik was al een aantal keer naar een fysio geweest voor mijn nek en schouders, maar dat hielp maar even, en daarna kwamen de klachten weer terug. Omdat ik hier niet tevreden over was ben ik naar Akke gegaan. Ik kwam via mijn moeder met haar in contact.

Zij keek niet alleen naar het probleem zelf maar vooral naar de oorzaak, waar het probleem vandaan kwam. Hierdoor ben ik er achter gekomen dat ik teveel controle wil houden, daardoor komt er te veel spanning op mijn nek en schouders. Tijdens de behandelingen heeft zij mij hierbij geholpen, ook heeft ze mij punten op handen en voeten geleerd om zelf te doen zodat ik er zelf na de behandelingen ook mee bezig kan.

Na een aantal behandelingen van Akke waren de pijnklachten zo goed als verdwenen, kan ik de controle steeds meer los laten, ben ik minder snel moe en komen er veel minder tranen.

Bedankt!
Meisje, 17 jaar

Reflexzone therapie is voor mij een manier om weer in balans te komen, zowel geestelijk als lichamelijk door het opheffen van bepaalde blokkades. En het geeft mij meer inzicht in mijn eigen functioneren. Het is prettig om een heleboel opgespaarde ballast weer kwijt te raken, waardoor er weer nieuwe energie vrij komt.

Na een stressvolle periode hadden de problemen van dat moment zich vastgezet in mijn rug. Ook waren er slaapproblemen ontstaan wat ook weer stress veroorzaakte. Na de behandeling bij Akke, die ik als zeer liefdevol en deskundig heb ervaren, waren de slaapproblemen verdwenen en ook mijn rug was veel meer ontspannen. Ook ben ik mij er nu van bewust dat ik twee voeten heb en dat het belangrijk is om met beide benen op de grond te staan.

Reflexzone therapie is voor mij een bijzonder mooie ervaring geweest.

Maria, 57 jaar

Ik heb mijn carrière bij de gemeente Meppel afgesloten met een knots van een burn-out. Nooit gedacht dat mij dat zou overkomen, maar het is gebeurd. Een jaar lang heb ik geworsteld met mezelf om uit deze vervelende situatie te komen.

Niemand heeft schuld aan mijn situatie, ik heb het zelf veroorzaakt. Het ware beter geweest dat ik goed naar mijn omgeving had geluisterd, wellicht was het dan niet gebeurd. Maar goed, ik ben er uit gekomen met hulp van de bedrijfsarts, de psycholoog en een hele boel lieve mensen om me heen.

Na dat jaar kreeg ik van een collega het adres van Akke Rozema. Zij was voetreflextherapeut. Zij zou mij kunnen helpen dingen nog beter los te laten en nog meer ontspannen te leven. Ik was sceptisch, maar het klonk goed en wat had ik te verliezen? Ik ging.

Nu, na ruim anderhalf  jaar, bezoek ik Akke nog steeds. Eén keer per maand lig ik bij haar op de tafel en onderga een behandeling die me helemaal doet ontspannen. Ik kan me helemaal overgeven en daardoor heb ik eens per maand een moment van ca. 5 kwartier helemaal voor mij alleen. Wat ze doet en hoe ze het doet weet ik niet, maar ik weet wel dat er daarna van alles in mijn lijf gebeurt. Met als resultaat steeds meer los kunnen laten en steeds minder last van stress. Het is zelfs zo dat ik zelf de stress niet meer voel, maar Akke zegt het nog wel te voelen. We gaan dus gewoon door. En voor wat mij betreft: met heel veel plezier!!

Hans, 62 jaar

Mijn dochter van negen jaar had steeds erge hoofdpijn. De huisarts kon niets alarmerends vinden, maar wat nu?

Je wilt dat je kind zo snel mogelijk van haar klachten af is en zich weer happy voelt. Via www.bewustmeppel.nl kwam ik bij Akke. Het eerste consult was voornamelijk kennis maken en uitgebreid onderzoek. Ik was geschokt wat ze me over Els kon vertellen naar aanleiding van het voetenonderzoek en het klopte allemaal.

Al na de eerste behandeling werden de klachten minder. Nu na vijf behandelingen kan ik zeggen dat het goed gaat met Els. Heel soms heeft ze nog hoofdpijn, ze is blijer en zit beter in haar vel.
Hartelijk dank Akke !

Karin, moeder van Els, 9 jaar

You cannot copy content of this page